Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

"Stardust" *


 Mariela Constantinidis  "Stardust" 
 Acrylics and collage in streched canvas (24X18cm)
 
 
Ένα μαγικό φλυτζάνι ζωγραφιάς, ανάμεσα σε μισόσβηστες λέξεις από ιστορίες βιβλίων, χρώματα αχνά και λευκή δαντέλα, ζει γαλήνια κι ονειρεύεται. Κι όταν θελήσει να παίξει, ξεφεύγει από τον ζωγραφισμένο κόσμο του ανάλαφρα στον αέρα  και σιγανά στριφογυρίζοντας, σκορπίζει γύρω του αστερόσκονη…
Και όπως λέει γι’ αυτό ένα παραμύθι:
" Όποιος τύχει να το δει, όποιος τόχει κρατήσει,  στα μάτια στα δάχτυλα και στην καρδιά, ένα αστέρι έχει για πάντα κλείσει..."
˙˙ ô˙˙
Στη Μαριέλα :)

 
*Stardust από τις (μαγικές) ζωγραφιές της Μαριέλας Κωνσταντινίδου από την έκθεση "ένα φλυτζάνι καφέ κι ένα καλό βιβλίο"  στο καφέ - βιβλιοπωλείο "συλλαβή" (20.12.2013 ~ 12.1.2014).  Φωτογραφίες από την έκθεση εδώ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

καλή χρονιά!



"Το σπουδαίο δεν είναι ν' αλλάξουμε τη ζωή μας,
ονειροπολώντας μιαν άλλη πιο ενδιαφέρουσα,
αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε
την καθημερινή, την ταπεινή την ανθρώπινη,
όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει."
(Γιώργος Σεφέρης)
 



Αυτά τα λίγα και απλά λόγια του Σεφέρη, ίσως να μεταγγίζουν τη μεγάλη γνώση, φωτίζοντας  την ατραπό της φευγαλέας απειροελάχιστης ζωής μας μέσα στο άπειρο σκοτάδι του σύμπαντος. Στο σκοτάδι, όπου κατά ένα σοφό όμως και σχεδόν αντιφατικό τρόπο, γεννιέται και σκορπίζεται με τεράστια ταχύτητα το φως, αλλά και συντελείται η γέννηση και το τέλος των σε κάθε περίπτωση πεπερασμένων πάντων (πλην ίσως των αοράτων).
 
 
 
 Φίλοι μου, από βάθος καρδιάς σας εύχομαι καλή χρονιά, εκτιμώντας κάθε στιγμή της. Και όπως λέει ο ποιητής: " ...να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη..."





Η φωτογραφία είναι της πρώτης μου τουλίπας που ξεμύτισε (σαν χαμογελώντας) για ζωή στον καινούργιο χρόνο.